Begynder uge program

Programmet for whitewater kajakkurser på Durance i Frankrig.

Programmet ligger ikke mere fast end at vi altid vil tilpasse det til det enkelte hold. der kan også være forskelle på vandføring, vejr eller andet der kan betyde lidt justeringer.
Vi kender dog området så godt gennem over 20 år med whitewater kajak dernede, at vi altid kan finde egnede steder til at give dig det bedst mulige kursus.
Et typisk program vil se således ud.
Hver dag på kurset starter vi kl. 9.30 og slutter omkring kl. 16.00 -17.00 I løbet af dagen vil der normalt være 1-1½ times frokostpause. Der vil også skulle bruges lidt tid til kørsel, sætte biler hvor vi slutter/starter mm, så vi er ikke i “fuld aktivitet” hele tiden – men rigeligt til at alle nok skal blive godt brugte!
Hver eftermiddag/aften er der mulighed for at træne og lege med kajakkerne på søen lige ved vores SommerCamp.Søndag.
Mødes i løbet af eftermiddagen/aften på vores SommerCamp. Vi vil være i Campen kl. 20.00 hvor vi kan hilsen på hinanden og gennemgå ugens program mm.

Mandag.
Klar til at få udstyr, indstille kajakker, våddragter mm.
Start med grundteknikker på sø lige ved vores camp.
Efter Frokost padler vi direkte fra Camp’en ned af floden i let klasse 2 vand (se lidt om klassificering på www.Whitewater.dk).
Sidst på dette stræk kommer vi til en lille slalombane der er klasse 2-3 med noget større bølger og mere kraft i vandet.
Vi køber ind til fælles aftensmad i Camp’en (ikke inkl i prisen, regn med ca. 10-15 €).

Tirsdag.
Tager ca. 5 km op af floden og padler ned til Camp’en (klasse 2 vand) undervejs arbejder vi med forskellige teknikker der er nødvendige for at kunne manøvrerer i fosserne. Efter frokost forsætter vi ned til den lille slalombane hvor vi kan øve lidt mere teknik i de lidt større bølger. evt. en “after kajak øl” på caféen ved slalombanen inden vi køre tilbage til vores camp.

Onsdag.
Vi kører op til Byen Argentiere, hvor der er en stor slalombane (et af Frankrigs nationale anlæg hvor der bla. jævnligt er world cup mm).
Her kan vi evt. tage en tur ned igennem og hvis der er overskud, måske prøve lidt teknik undervejs!
inden turen i slalombanen vil vi træne lidt rul (grønlændervendinger) og andre teknik færdigheder på søen som er en del af kajakanlægget.
Det næste lange stræk går i noget lettere vand med flere muligheder for undervisning og træning i surf og andre teknikker.

Torsdag.
Lang tur fra vores camp til byen Embrun
En tur der byder på mange klasse 3 – 3+ fosser, gode surf og legesteder og massere af store bølger.
Slutter dagen med lidt hygge i Embrun inden vi tager tilbage til Camp’en. Madpakke kan medbringes i kajakkerne.

Fredag.
Guil er en lille sideflod til Durance. Vi padler her det nederste stykke, der byder på en smal hurtig flod, med mange tekniske udfordringer – alt sammen i den mest fantastiske gorge!
Vi slutter ude på Durance og ned til “vores” lille slalombane, hvor der kan leges, surfes, svømmes, rulles og hvad det eller må blive til så længe du orker.

Fredag aften har vi som regel fællesspisning i Campen.