Sikkerhed i white water!

Så var der igen igen jeg så nogle opslag på de sociale medier om whitewater kurser hvor dem der kaldte sig "instruktører" er temmelig langt fra at have kvalifikationer til at varetage såvel undervisning som sikkerhed!

Jeg forstår ganske enkelt ikke, at man som "instruktør" ikke har mere selverkendelse og viden om egne færdigheder til at sige fra.
Jeg forstår heller ikke at man som deltager ikke er mere kritisk over for hvem man overlader sin sikkerhed til?  
En instruktør skal være i stand til at varetage deltagernes sikkerhed - ud over naturligvis at have egenfærdigheder til at undervise i whitewater på en seriøs måde hvor man som instruktør er i stand til at demonstrere teknikker, vælge de rigtige øvelser mm. for at give eleverne den bedste oplevelse, lære dem mest muligt og ikke mindst sikre at det sker på sikkerhedsmæssig forsvarlig vis!
WhiteWater kajak er en risiko sport på linje med klippeklatring, offpiste skiløb og tilsvarende sportsgrene. Det er bare langt fra nok at man fx er instruktør i havkajak - det er bare en helt anden sport med helt andre risici!! 
Derfor - vær kritisk over for dine egne færdigheder - vil du godt være instruktør så sørg for at dine kvalifikationer lever op til de krav der bør stilles til en instruktør.
Vil du godt lære at padle white water, eller vil du have hjælp til at blive bedre - så sørg for at være kritisk i dit valg af udbyder - det er bare ikke nok kun at være en flink fyr - der bør forventes en hel del mere 🙂

Med padlen i vandet og et mere positivt indlæg næste gang 🙂
Jakob Hertz

 

Velkommen til WhiteWater.dk

Velkommen til vores nye side på WhiteWater.dk
Her kan du følge med i hvilke kurser, ture og Camps vi har på programmet.
Du vil også kunne finde guider til gode floder, info om udstyr, lidt om teknik og meget mere.

Siden er under opbygning, så bær over med den lidt endnu – det skal nok blive godt